Cine Reformează România?

Reformarea mult asteptata a Romaniei pare ca se impiedica putin de cateva detalii tehnice.


Poate USR sa realizeze reformarea Romaniei?

Cand vorbim despre USR avem mai multe unghiuri.

- Ce a dorit USR sa fie la inceput

- Ce a ajuns USR sa fie

- Ce crede electoratul acum ca este USR

- Ce cred membrii de partid


- Ce a dorit USR sa fie la inceput

USR a inceput ca un partid umbrela care se dorea sa fie o alternativa generala la clasa politica - cu scopul reformarii Romaniei.

Retineti aceasta idee - USR s-a nascut cu scopul REFORMARII ROMANIEI.

Nicusor Dan a inteles cum se poate face reformarea Romaniei - iei oameni noi si satui de clasa politica stricata, comunista si corupta, si te angajezi sa fi ALTERNATIVA politica.

Pentru reformarea Romaniei, Nicusor Dan a inteles ca are nevoie sa ajunga la guvernare cu majoritate iar pentru asta avea nevoie de multe voturi, sprijin popular masiv pentru reformare.

A mai inteles ca REFORMAREA ROMANIEI se poate face cu acceptul si sub consensul majoritatii cetatenilor romani - reformarea trebuie sa fie actul (intregului/majoritatii) poporului roman.

Cum altfel ai putea sa incerci o reformare din radacini altfel decat cu consensul majoritatii populatiei - reforma trebuie sa aiba acceptul si sa priveasca viata tuturor oamenilor care traiesc in Romania (si care s-au saturat sa traiasca in acest sistem comunist sau post comunist).

Initial, USR avea asadar OBIECTIVUL general - REFORMAREA ROMANIEI.

METODA - castigarea majoritatii prin atragerea TUTUROR romanilor satui de vechii politicieni si care voiau o viata mai buna.

Acesta a fost USR la inceput.


- Ce a ajuns USR sa fie.

Membrii USR nu au inteles nici care este OBIECTIVUL - REFORMAREA ROMANIEI si nici METODA - castigarea majoritatii prin atragerea TUTUROR romanilor satui de comunism, asa ca au inceput sa isi elimine din electorat - sa devieze ideologic catre un partid exclusivist. L-au eliminat pe vizionarul Nicusor Dan, au luat o pozitie impotriva referendumului pe familie, desi ND a considerat ca nu este nevoie de aceasta poztie. Si pe buna dreptate - nu era nevoie de luarea unei pozitii in aceasta problema pentru a REFORMA ROMANIA - adica pentru a ajunge la guvernare prin atragerea TUTUROR ROMANILOR. De cand USR a apucat pe aceasta cale a exclusivismului, nu inceteaza sa isi elimine din electorat.

Ii elimina pe romanii care nu vad legaturile cu strainii a fi mai imprtante decat legaturile cu romanii - USR vorbeste foarte mult despre straini - nu vorbeste despre romani, nu vorbeste despre pensionari.

USR Ii elimina din electoratul sau pe romanii care sunt impotriva vaccinarii obligatorii - subiect controversat in care exista cu siguranta si factorul companiilor farmaceutice si al vaccinurilor cu rare efecte negative. Pentru aceste motive si altele, USR nu trebuia sa fie radical - trebuia sa fie moderat - sa deschida discutii, sa accepte opinii. Sa spuna "vaccinarea este buna, insa ascultam si parerile celorlati ROMANI. Nu ne dor urechile sa ii ascultam" (sa faca politica.. hehe.. ce stiu ei despre politica..) Asa ca au trecut la eliminarea acestui electorat. "Noi suntem pentru vaccinare obligatorie cui nu ii convine sa plece."

USR a ajuns astfel dintr-un partid umbreala cu un obiectiv clar - un partid care isi elimina electoratul.


- Ce crede electoratul acum ca este USR

Electoratul care uraste USR - ii vede cum sunt - exclusivisti.

Electoratul care ii aprecieaza - 90% nu intelege cat sunt de exclusivisti. Electoratul care ii aprecieaza nu intelege INCA ca USR s-a delimitat deja chiar de 90% dintre electoratul care ii sustine. Da - nu este o exagerare - daca USR pune pe hartie toate temele la care ei sunt extrem de inflexibili si le arata votantilor lor - acestia nu ii vor mai vota cu siguranta.


- Ce cred membrii de partid USR.

Marea problema a USR este ca in USR exista un sistem de vot unde membrii decid. Avem un sistem in care un partid nascut ca ALTERNATIVA TUTUROR ROMANILOR - care REFORMEAZA ROMANIA - a fost capturat de o mana de membrii de partid, care nu au inteles care este obiectivul partidului. Acesti membrii de partid voteaza ca linia USR sa fie linia pe care o doresc ei - 1000 de insi? 10 000 de persoane? Aceasta majoritate din USR are impresia ca ce decid ei este bine insa ei voteaza pentru EI. EI sunt o mana de oameni cititi peste medie care nu sunt intelesi de restul romanilor.

Alti membri USR au ramas cu impresia ca USR este inca partidul asa cum a inceput el sa fie - ca este ALTERNATIVA. Si acesti membrii lupta din rasputeri - cred ei pentru REFORMAREA ROMANIEI. Ha ha! Rasete triste. USR a fost capturat si deviat dragii mei. Democratia USR reprezinta vointa membrilor (extraordrinar de putini la numar in comparatie cu romanii pe care vor sa ii reformeze) si deosebiti - impotriva vointei poporului.

Asadar - USR a esuat in obiectivul sau initial.


Metode de revenire la obiectivul principal?

Adica atragerea tuturor romanilor satui de vechea clasa politica, atragere pentru reformarea Romaniei.

Metode?

- Membrii USR sa inteleaga ca votul lor nu este votul poporului ci votul unor exclusivisti neintelesi.

- Sa accepte acest lucru.

- Sa il aduca inapoi pe Nicusor Dan - cel care a inteles obiectivul USR (oferindu-i pozitia de lider si dreptul de a dirija partidul catre acest obiectiv)

- Sa se desfiinteze votul asupra orice afecteaza sansele de atingere a obiectivului - USR are nevoie de o Constitutie - nu intreprindem actiuni care interfereaza cu atingerea obiectivului de reformare a Romaniei.Evident ca USR nu va face aceste lucruri ci se va adanci si mai mult in extrema lor. Vor ajunge sa ii excluda si pe romanii din electorat care asculta genul de muzica X, pe romanii care au pozitia Y fata de subiectul Z si asa mai departe. Cand vor mai ramane cativa, vor declara ca au reusit sa faca o programa perfecta, dupa care vor pleca si ei.


Alternative politice pentru reformara Romaniei

In aceasta situatie in care USR dezamageste, romanii raman usor descoperiti cand sunt pusi in fata intrebarii - eu cu cine votez?

Foarte multi romani nu vor vota deloc sau vor vota tot PSD - pentru ca PSD nu este cu strainii, nu are o politica de globarizare, nu vrea sa impuna romanilor politici din exterior pe care nu le explica si care nu sunt supuse unei ample dezbateri publice si care ar obtine sau nu aceasta aprobare publica. Ca sa nu mai intram in subiectul Soros. Desi fura, PSD este inteles pe cand USR nu este inteles.

Multi romani vor vota PSD sau, nemultumiti de activitatea PSD, se vor uita catre PNL.

La PNL situatia este la fel de dizgratioasa.

Daca PNL are avea inteligenta politica sa preia mesajul initial al USR - sa declare ca doresc sa reformeze Romania cu oameni noi, cu politici moderne, ar fi o lovitura exceptionala. Pentru aceasta, trebuie sa se curete rapid ideologic si de oameni corupti - lucru aproape imposibil.

Insa daca ar reusi, ar fi o optiune "nucleara". Combinati obiectivul de reformare a Romaniei cu atractia usoara a PNL catre monarhism, cu faptul ca PNL nu este un partid de straini sau cu obiective straine - este un partid romanesc si nu doar romanesc ci foarte vechi si foarte romanesc.

Daca PNL ar accepta aceasta provocare, ar spulbera alegerile care urmeaza.


Asteptam asadar sa vedem care partid intelege

- ca romanii s-au saturat de politicienii comunisti si practicile lor,

- care partid intelege ca este nevoie de reformarea totala a Romaniei,

- care partid intelege ca reformarea trebuie facuta avand in vedere toate clasele sociale din tara si

- care partid intelege ca trebuie sa punem electoratul roman pe primul loc. Romani pentru Romania.


Romanii, daca vor avea aceasta optiune la alegeri, vor vota probabil in proportie masiva aceasta oferta.

USR poate dar nu vrea, PNL vrea dar nu poate, PSD nici nu vrea nici nu poate.

Insa cartile nu sunt jucate - speram ca intelepciunea va castiga iar Romania se va moderniza.

Data: sâmbătă 09 martie 2019
Autor: Alex Toader
Loading...