Nicholas Valentin Vartan despre romani - o ciudatenie a Europei, au tradarea in sange

Am avut cu Nicholas o discutie (publica) in seara de 29-dec 2018 in care l-am intrebat despre un paragraf din postarea sa.

"Declarasem unui ziarist american, ca una din explicatiile faptului ca Ceausescu a reusit sa dureze apropae 3 decenii se datora Securitatii si specificitatii romanilor din care unul din doi era turnator."


Paragraful in cauza este "se datora ... specificitatii romanilor din care unul din doi era turnator"

L-am intrebat daca prin "specificitate a romanilor" intelege specificitate genetica a oamenilor sau specificitate generata de timpuri si context istoric.

A negat ca specificitatea apartine contextului insa fara sa spuna expres ca specificitatea de tradator apartine poporului roman.

Cand am elaborat s-a dezlantuit spunand ca romanii sunt o ciudatenie de la marginea Europei si multe alte cuvinte defaimatoare la adresa romanilor pe care nu indraznesc sa le reproduc pentru ca nu mi le mai aduc aminte exact.

Argumentul meu era ca o societate care a trait fara cultura victoriei si a bunastarii ci doar sub asuprire, nu are cum sa fie judecata comparativ cu societati care au prosperat in ultimii 1000 - 2000 de ani si au putut sa isi construiasca o civilizatie consolidata.


M-a contrazis in continuare acuzandu-ma ca sunt nationalist visator sau ceva similar.

I-am dat si exemple cum ca Singapore a fost o societate destul de primitva pana sa vina un mare lider, sa puna Singapore pe picioare iar apoi dupa o lunga si chinuitoare istorie, au devenit in foarte scurt timp o natiune cu una dintre cele mai respectate civilizatii din lume.

M-a acuzat de nationalism si a mai spus ca nu am nivelul de cultura necesar sa discut cu el.

I-am spus ca nu sunt nationalist in sensul ca nu consider poporul roman superior altor popoare ci doar NU il consider inferior. Si ca suntem aproape sa scapam de comunism, sa ne integram in EU si sa ajungem si noi la o perioada de bunastare pe care nu am avut-o niciodata si ca atunci se va putea vedea nivelul acestui popor. Nivel care cu siguranta va putea fi comparat cu alte popoare europene.


M-a contrazis din nou spunand ca argumentele mele nu au logica ci ca sunt fraze copy paste din timpuri trecute.

Observati ideea pe care argumentam - faptul ca poporul roman este un popor inferior sau nu, un popor care are tradarea in sange din cauze genetice sau din cauze istorice contextuale.

De fiecare data m-a contrazis - sustinand ca poporul roman este inferior, ca toate problemele sale nu se datoreaza contextului - deci oamenilor.De ce am facut acest articol despre o discutie relativ banala?

Pentru ca

- Nicholas Valentin Vartan spunea ca se considera indreptatit sa candideze la europarlamentare si sa reprezinte poporul roman.

Romanii trebuie sa stie ce crede Nicolas despre ei cand se vor duce sa il voteze - si anume ca sunt un popor inferior, o ciudatenie marginala cu tradarea in sange.

- A sters postarea dandu-si seama probabil de enormitatile pe care le-a spus. Ce denota acest lucru? Mie mi se pare lasitate. Poate sa fi fost altceva?

- Implicarea civica la care am decis sa particip, merge in ambele sensuri - luptam impotriva lui Dragnea insa nu este posibil sa inchidem ochii cand poporul roman este acuzat de inferioritate fara sa i se acorde prezumtia de nevinovatie (ca am putea sa fim o societate infloritoare daca scapam de comunism)


Nicholas este o voce relativ importanta pe FB - va rog sa il intrebati daca ii considera pe romani tradatori din motive contextuale istorice sau din motive genetice - adica suntem un neam fara speranta si inferior?

Va rog sa il mai intrebati daca recunoaste aceasta discutie si de ce a sters-o.

Acesta este profilul sau:

https://www.facebook.com/nicolas.vartan.5Nota - din pacate nici nu mi-a trecut prin cap sa salvez discutia insa am incercat sa o reproduc cat mai fidel. Daca detine cineva print screenuri cu discutia va rog sa ma contactati sau sa le postati.

Data: duminică 30 decembrie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...