Intreviu cu Dan Vîlceanu - despre Dragnea, Cioloș și Antonescu

Buna seara.

- Cum comentati sustinerea lui Crin Antonescu de catre PNL pentru Parlamentul European - vi se pare oportuna mai ales in urma declaratiilor sale de sustinere fata de Liviu Dragnea? (nu moare Romania daca se da ordonanta si scapa Dragnea )

- Este evident ca nu am aceeași părere. Modul acesta de a pune problema, arată multă superficialitate și faptul ca fiind plecat din țara pentru multă vreme, Crin Antonescu, nu mai simte foarte exact care e starea de spirit in România. Așa ca este recomandabil sa nu ne jucam cu astfel de subiecte pentru ca asemenea răspunsuri pot crea o impresie greșita romanilor despre ideile in care credem cu tărie. Iar ideea de dreptate nu trebuie tratată in felul acesta.


- Despre USL ce puteti sa ne spuneti? Credeti ca a fost o idee buna? Credeti ca romanii si mai ales sustinatorii PNL au apreciat aceasta alaturare, sau este ceva ce ar fi trebuit evitat?

- USL, ca și guvernarea PDL-PSD, a fost posibila doar ca rezultat al fragmentării zonei de dreapta. In condițiile fuziunii in 2014 dintre PNL și PDL, astfel de asocieri cu PSD sunt imposibile. La PNL exista acum o alta generație de lideri naționali care au venit cu alte idei și alta mentalitate. In plus, Ludovic Orban a votat împotriva USL la momentul la care s-a format.


- Cum vedeti aparitia noului partid al lui Dacian Ciolos. Credeti ca veti putea colabora in eventualitatea formarii unei aliante pentru a guverna?

- O alianța cu partidul lui Cioloș pentru a forma un guvern nu este posibila decât după alegerile din 2020 in cazul in care va reuși sa își construiască structuri in județe astfel încât sa poată face pragul electoral.


- Pe cine vedeti ca Prim Ministru in cazul unei astfel de aliante. Probabil ca partidul cel mai mare va da PM adica PNL. Sincer eu va vad pe dumneavoastra ca un potential candidat din partea PNL. Domnul Orban este destul de contestat si nu stiu daca va reusi sa convinga partenerii sau societatea. Cum comentati?

- Ludovic Orban a fost votat de Consiliul Național al PNL candidatul nostru pentru PM.

- Daca va cadea guvernul PSD si veti fi nevoiti sa formati un guvern in curand, insa partenrii USR si PMP nu vor fi de acord cu aceasta numire, credeti ca va exista flexibilitatea la PNL sa analizeze si alta optiune?

- USR și PMP nu au nici o problema cu desemnarea lui Ludovic Orban PM.


Ce parere aveti despre actiunile PSD din jurul anuntatelor OUG pe codurile penale sau proiectele amnistiei si gratierii. Credeti ca acestea au vreo legatura cu persoanele lui Dragnea, Tariceanu sau a altor asa zisi baroni din PSD care ar putea sa beneficieze de aceste legi? Sau sunt acestea legi date in interesul populatiei pentru care PSD a jurat sa guverneze?

- Este evident ca toate aceste acțiuni au legătura directa cu Dragnea, Tariceanu și alții din PSD și ALDE. PSD și ALDE trebuie sa guverneze pentru România și romani, 99 % dintre romani nu au probleme penale și deci nu cred ca stau cu sufletul la gura sa apăra o ordonanța de urgenta pentru amnistie și grațiere. Romanii așteaptă alte lucruri de la guvern care nu reprezintă o prioritate pentru aceasta guvernare: autostrăzi, investiții in sănătate, educație si o economie liberă si atractiva pentru investitori.


Va multumesc pentru timpul acordat si va urez o seara frumoasa cu speranta ca PNL sa apuce cu fermitate pe drumul reformarii Romaniei.

Data: sâmbătă 15 decembrie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...