Apel - Nu îngropați România! Cedarea președenției UE - o variantă prea puțin analizată

Daca Dragnea ar face un pas in spate si ar analiza situatia, ea este limpede.

Presedentia Romaniei la UE va fi un dezastru de proportii nemaiintalnite pentru tara noastra.


De ce va fi un dezastru?

- Daca in Romania, Dragnea detine instrumentele sa isi mascheze incompetenta - detine media, are suportul unui electorat fidel si credul, detine controlul institutiilor guvernamentale care pot elibera sau nu informatii despre dezastru, in UE el nu detine aceste instrumente.

- Dragnea si PSD au in fata si o Uniune Europeana care nu le este favorabila ca sa nu spun mai mult si nu le vor inghiti sub nici o forma incompetenta si minciuna ci le vor da peste degete cu prima ocazie (cu satisfactie).

- PSD nu a avut niciodata cadre deosebit de stralucite insa cu atat mai putin acum cand Dragnea a epurat partidul de oricine parea mai inteligent ca el. Deci limita cadrelor PSD este foarte joasa.

- Chiar daca ar avea cadre capabile, situatia din tara este extrem de tensionata si nu permite o buna coordonare si administrare a situatiei.

Cum ar putea PSD (sau alt partid) sa se ocupe eficient de aceasta sarcina extrem de complicata, cand are proteste pe cap in fiecare zi, cand intreaga societate ii acuza de cele mai grave incalcari ale statului de drept? Cum ar putea cineva sa se concenteze la organizarea eficienta a presedentiei EU cand guvernul sta sa cada de la o zi la alta?

- Membrii PSD nu inteleg absolut nimic din UE. Ca sa preiei presedentia UE, tebuie sa ai pe cineva ancorat in realitatile europene, cineva conectat la vibeul de acolo. Insa nu exista nimeni din PSD care sa para ca detine un contact cu acest vibe.

- Pentru Dragnea si PSD nici nu exista avantaje daca preia presedentia EU in afara de onoarea de a accepta aceasta sarcina. Insa care pierdere va fi mai mare? Cum va fi onoarea PSD mai rau afectata? Daca refuza presedentia? Sau daca face o mare catastrofa acolo?

- Dragnea va avea resursele intinse si mai mult - atat oameni cat si timp si probleme mult mai mari ce vor trebui rezolvate. Va fi mult mai vulnerabil personal ca sa nu mai spunem de guvern care va fi mai fragil cu fiecare gafa europeana.


Cum se poate ceda presedentia?

Lideri importanti de la noi au tras deja semnalul de alarma ca Romania nu este capabila acum sa gestioneze onorabil aceasta sarcina.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca Romania nu este pregatita pentru aceasta sarcina. A spus-o si Ludovic Orban, a spus-o chiar si Tariceanu intr-un moment de luciditate.

Ar trebui sa o spuna si ceilalti lideri ai opozitiei.

Toti liderii politici ar trebui sa faca o declaratie comuna foarte clara si apasata pentru a trage acest semnal de alarma si pentru a se delimita de dezastrul de care ne despart doar cateva saptamani.


Daca Dragnea ar fi politicianul abil pe care il cunosc eu, sau sfatuit de consilierii sai intelepti, ar vedea ca un refuz bine organizat va fi infinit mai usor de digerat decat un dezastru la scara europeana.

Dragnea trebuie sa iasa si sa acuze presiunile staului paralel, manevrele extraterestrilor, sau ce mai are el in repertoriu, sa zica ca are informatii ca va fi sabotat de Iohannis si Tariceanu si cumva sa scape de aceasta problema imensa.

Spun aceste lucruri pentru ca nu va fi doar catastrofa sa personala, a PSD-ului - ci si a Romaniei.


Imaginati-va cum se vor simtii romanii dupa o catastrofa nemaiintalnita cand va rade toata Europa de noi in hohote. "De unde esti? A, esti roman? (si incearca sa isi ascunda un zambet sau un hohot de ras)"


Daca Dragnea ar face un pas in spate si ar analiza situatia, ea este foarte limpede.

Presedentia Romaniei va fi un dezastru de proportii pentru tara noastra si este in avantajult tuturor partilor ca noi sa evitam acest dezastru - inclusiv in avantajul lui Dragnea.


APEL

Fac asadar acest apel catre toate fortele politice - condamnati incompetenta actualei conduceri a PSD care se pregateste sa preia presedentia UE. Transmiteti partenerilor europeni dar si electoratului roman mesajul ca Romania nu este pregatita pentru ce urmeaza.

Dragnea - sper sa iti dea Dumnezeu intelepciune cum nu mi-am dorit niciodata!

Nu ingropa definitiv Romania!

Data: miercuri 14 noiembrie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...