Catastrofa USR este catastrofa Romaniei (II)

Dupa articolul anterior si mai multe discutii, mai trebuiesc aduse cateva lamuriri.


Este ingrijorator ca nu am gasit nici un interlocutor din partea USR care sa inteleaga problema de fond.

- De ce USR ramane de la infiintare la 10% si nu avanseaza ca celelalte partide?

Au trecut deja 2 ani. Orice organizatie normala ar fi sesizat ca exista o problema mai ales ca toate celalalte partide cresc, desi nu au motive - nu au facut nici pe sfert cat face USR pentru Romania.

- Discutia responsabilitatii este evitata. Dupa cat timp la 10% va considera USR ca trebuie schimbat ceva?

Demisa conducerea, schimbata politica, facuta o analiza a esecului? Eu zic ca ACUM - inainte de alegeri. Dar la USR discutie este evitata...

- Reformarea Romaniei se face in primul rand prin atingerea unei majoritati. Membrii USR nu inteleg ca pentru reformarea Romaniei trebuie sa ajunga la un procent foarte mare la alegeri - un 50% +.

Ei cred ca prin munca si buna credinta, avand initiative bune, electoratul ii va aprecia.

Iata ca realitatea este cu totul alta. Practic USR vrea ca electoratul sa ii inteleaga pe ei, pe cand in politica, ei trebuie sa inteleaga electoratul.

Obiectivul lor nu este sa ajunga la 50-70% la alegeri ci sa faca ce trebuie - FARA SA EXPLICE si fara a fi intelesi si fara sa existe consens din partea electoratului. Un partid care ar dori reformarea Romaniei ar putea sa ajunga la aceste procente.

Asumarea acestui obiectiv - reformarea Romaniei intr-o maniera care sa atraga 50% din electorat, ar presupune un set de masuri care nu se gasesc la USR. Ar presupune analizarea problemelor electoratului din mai multe segmente si adresarea acestor probleme. Macar ca exercitiu de imagine. Celelalte partide fac acest lucru foarte bine - adica manipuleaza, promit si mint. USR nu trebuie sa faca asta ci doar sa explice ce FAC si pentru celalalte categorii de alegatori.

Sa fie de vina prea multa democratie? Nu o sa stea nimeni sa explice toate aceste lucruri si sa le faca intelese maselor de votanti USR. Este nevoie de un lider care sa puna piciorul in prag si sa isi asume aceasta directie.


Presupunand ca USR a inteles ca exista o problema si ca acum trecem la discutia ce se poate schimba pentru a o depasi.

Masuri posibile:

- Asumarea obiectivului de reformare a Romaniei.

Asta presupune ca obiectiv atingerea a peste 50% la alegeri.

Asta presupune analizarea problemelor tuturor claselor sociale si de alegatori si adresarea lor.

- Trebuie sa isi creasca lideri

- Trebuie sa vorbeasca mai mult pentru romani si mai putin pentru straini

- Trebuie sa lupte impotriva stigmatului Soros. Ei nu lupta sau nu suficient. Pentru a ajunge la 50% + trebuie stearsa complet legatura de imagine Soros - USR


Data: duminică 14 octombrie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...