Joshua vs Povetkin - un meci cu final previzibil

Sambata (22 sept) a avut loc unul dintre cele mai anticipate meciuri de box ale anului la categoria grea intre britanicul Anthony Joshua si challengerul obligatoriu - rusul Alexander Povetkin.

Britanicul - detinatorul mai multor centuri (WBA (Super), IBF, WBO, si IBO) a invins prin TKO insa a fost un meci mult mai echilibrat decat credeau multi experti.

Batranelul Povetkin (la ai sai 38 de ani) a oferit un spectacol peste asteptari spre surprinderea comentatorilor care il vedeau pe Joshua castigand lejer acest meci. Inca din runda 1, Povetkin i-a spart nasul englezului si aproape l-a pus la podea.

Insa diferenta de varsta inte cei doi, diferenta de conditie fizica dar si de marime si greutate si-a spus cuvantul in final.


Concluziile acestui meci.

Desi fanii lui Joshua il vedeau pe acesta ca pe un mare campion care va domina categoria grea, dupa ce s-a descurcat greu cu Povetkin, Joshua nu a convins. Lui Joshua s-a vazut ca ii lipseste explozia in lovituri - aproape impinge cu pumnul - nu se poate compara in viteza cu loviturile fulgeratoare ale lui Povetnkin - ca sa nu mai pomenim de marii campioni ai boxului. Desi Joshua are priza la public si vinde bine (au fost in jur de 90 000 spectatori sa vada meciul), nu cred ca vom avea o dominare autoriatara la categoria grea a lui Joshua.

Tot la categoria grea mai avem un meci interesant anul acesta - Deontay Wilder vs Tyson Fury pe 1 decembria 2018 iar apoi vom avea probabil in primavara un meci intre Joshua si castigatorul dintre acestia doi. 

Iar la cum arata lucrurile, fanii lui Joshua au motive de ingrijorare in privinta acestui meci deoarece ambii luptatori sunt cu mult peste Povetkin.


Data: marţi 25 septembrie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...