Dragnea rezista!

Toata lumea ii canta sfarsitul inevitabil lui Dragnea - Dragnea pica, se vorbeste despre cine vine in loc etc.

Insa calculele nu sunt chiar atat de simple.

PSD este in criza profunda de lideri, de idei, de oameni capabili care sa alcatuiasca un partid, un guvern decent, un grup parlamentar competent sau o organizatie care sa aiba ceva trecere pe plan international.

Nu ca ar fi avut vreo data oameni de calitate exceptionala insa acum, nu mai exista in PSD decat cativa dinozauri comunisti, ceva oportunisti si fripturisti de mana a treia si baronii locali - mafioti care folosesc politica pentru a scapa de puscarie si pentru afacerile lor murdare.


Deci, daca pleaca Dragnea, urmeaza sa preia conducerea niste neica nimeni careĀ 

- nu vor putea sa mobilizeze electoratul cum facea un Nastase, "marele" Iliescu, sau chiar Ponta

- nu vor avea autoritatea sa controleze baronetul si sa poata sa unga toate incheieturile acestei masinarii colosale de furat.


Dintre cele doua alternative - distrugerea partidului prin continuarea asocierii cu Dragnea sau distrugerea partidului prin debarcarea lui Dragnea si ramanerea fara lider, eu cred ca PSD va alege sa ramana cu Dragnea.

Este mai logic sa il debarce - pentru noi, insa nu si pentru liderii PSD, care, cred eu, se tem sa ramana fara tatic. Cel putin pana nu apare un lider, eu cred ca PSD NU are curajul sa se desparta de Dragnea. Fara tatic, vor aparea tabere, va incepe migratia masiva catre noi oportunitati.

Si chiar daca PSD ar incerca sa scape de Dragnea, nu va fi usor si rasculatii vor afla pe pielea lor cine este Dragnea. Cum a putut sa isi bata joc de o tara intreaga si de toate institutiile ei si aliati internationali, cei cativa pesedisti rasculati vor fi o gustarica pentru Dragnea. Nimic nu este mai periculos decat un comunist care se teme de inchisoare si sa isi piarda toata averea. Daca Dragnea isi indreapta tunurile spre pesedistii rasculati, vom asista la un spectacol de artificii.


Insa oricare dintre variante va alege PSD, nu exista nici o una de revenire - cu Dragnea sau fara lideri, PSD este condamnat.

Societatea civila s-a trezit. La alegeri, minciunile PSD vor fi deja fumate - Soros, statul paralel, homosexualii, A3, Gadea si Badea sunt epuizati ca imagine... Dragnea a ars toate temele pentru a scapa el de inchisoare si a ridicat populatia impotriva PSD. Diaspora si-a inteles puterea si o sa vina sa debarce ciuma rosie.

Nici nu conteaza ce alege PSD vineri - daca ramane sau nu cu Dragnea. De aici inainte urmeaza un specatol grotesc al descompunerii accelerate a acestui monstru din politica romaneasca.Data: miercuri 19 septembrie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...