Dragnea, USR și homosexualii

Referendumul pentru familie – un subiect care nu este discutat, nu este înțeles și este folosit în alte scopuri decât cele declarate.


Care sunt părțile implicate?

- Dragnea și PSD.

- Susținătorii acestui referendum – inițiatori: Coaliția pentru Familie – “Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei.”

- Cei care se opun acestui referendum – USR este principala organizație


Interesele lui Dragnea și ale PSD sunt evidente. Este a patra oară când ei folosesc această tema pentru a abate atenția publicului de la problemele reale pe care tot ei le provoacă. De această dată se pare că au să meargă până la capăt pentru că problemele pe care trebuie să le acopere sunt extrem de mari – pesta porcină care face ravagii în gospodăriile electoratului PSD, frica lui Dragnea de închisoare, abuzurile jandarmeriei față de protestele din 10 August. Au foarte multe probleme de mascat cu acest referendum.


Însă obiectivele reale ale susținătorilor și opozanților acestui referendum sunt foarte puțin înțelese de părțile adverse.


Ce doresc susținătorii referendumului:

- Ca România să nu fie împinsă prin pași mici pe calea globalizării și pe calea desfraului intalnit in țările occidentale.

- Doresc ca cuplurile de homosexuali să nu poată adopta copii.

- Doresc ca dreptul homosexualilor de a se afișa ostentativ în public să fie cât mai îndepărtat de legalitate.


Ce cred opozantii acestui referendum.

- Ei cred că susținătorii au ceva împotriva homosexualilor. Fără să îi întrebe. Așa cred ei. (sau asa vor sa convinga populatia)

- Mai cred că toate problemele invocate de susținători referendumului, sunt deja rezolvate în legile României și că referendumul nu va aduce nici o schimbare.

- Cred că este o cheltuiala imensă și nejustificată a 43 de mil Euro.

- Drepturile homosexualilor sunt protejate de legile EU care suprascriu legile românești deci iarăși Constituția nu ar avea efecte.

- Consideră referendumul ca o metodă a PSD de a abate opinia publică de la problemele reale și astfel se împotrivesc acestui demers.


Ce ar fi intelept pentru o societate normală - ar fi să analizeze și să discute toate aceste probleme și să se ajungă la un consens prin dialog. Însă în cazul nostru, nu există absolut nici un dialog – fiecare parte înțelege ce vrea din subiect și îi face pe ceilalți proști. O atitudine atât de stupidă este greu de imaginat că există mai ales din partea opozanților proiectului care sunt USR și alte persoane și organizații care se consideră mai luminați.


Mai ales dacă ne uităm la ce doresc susținătorii acestui proiect – vedem că nu sunt lucruri absurde.

- Doresc că România să nu fie împinsă prin pași mici pe calea globalizării, colonizării cu imigranți, și pe calea desfraului exchibitionat de țările occidentale. Este un obiectiv pertinent ce ar putea fi discutat. Vedem în țările vestice cum au fost aduși intenționat sau accidental numeroase alte naționalități care au distrus esența civilizației europene. Nu am să intru în detalii în acest subiect pentru că mie mi se par evidente efectele negative ale acestei situații.

- Doresc ca cuplurile de homosexuali să nu poată adopta copii. Adopția copiilor de către cuplurile de homosexuali ridică câteva probleme.

1. Rolul persoanelor de sex feminin asupra copiilor este esențial – mamele sunt mai afective, mai empatice. Dacă nu există persoane de sex feminin (sau masculin în cazul cuplurilor homo feminine) – nu este acesta un factor de risc pentru personalitatea copilului? Decizia de a permite unor cupluri homosexuale să adopte copii trebuie luată doar după o analiză științifică a acestei situații.

2. Cuplurile de homosexuali (mai ales bărbați) sunt hiperactivi sexual și dezinhibați. Este binecunoscut faptul că bărbații se gândesc mai mult ca femeile la sex. Dacă într-un cuplu bărbat – femeie, există un echilibru, există oare acest echilibru și în cuplurile de homosexuali (bărbați)? Nu există oare riscul ca acel copil să trăiască într-un mediu în care sexul este ceva ce se practică la ordinea zilei ostentativ și la vedere pentru că bărbații sunt mai dezinhibați și mai activi sexual? Cum ar crește un copil într-un astfel de mediu? Este un risc pe care suntem dispuși să îl luăm fără să îl analizăm?

3. Homosexualitatea – cred eu – nu este o boală ci o predispoziție la a eperimenta sexual. Un om încearcă și altceva – la fel cum istoria ne arată că oamenii au încercat orice în materie de sex de-a lungul timpului. Familia a avut toate formele posibile iar toate acestea nu pot fi considerate boli ci doar expresia experimentelor sexuale.

Însă această predispoziție la a experimenta – care este mai mare la homosexuali (avand in vedere ca homosexualitatea poate sa fie expresia unei astfel de predispozitii) – nu prezintă un risc ca acel cuplu să experimenteze sexul cu copii si sa abuzeze sexual de copil? Suntem dispuși să trecem cu vederea acest risc care mie mi se pare echivalent cu acordul asupra violului asupra copiilor.

Deci când ne punem întrebarea – este OK ca homosexualii să adopte copii? Iată că sunt câteva întrebări valide și este normal să încerci să interzici această adopție până când întrebările nu sunt răspunse.


Așadar există subiecte valide aici. Nu este vorba despre acceptarea homosexualilor cât despre alte efecte ulterioare pe care această acceptare o aduce. Opozanții referendumului – înainte de a se opune – ar trebui să se aplece putin asupra argumentelor.

Pe de altă parte – momentul referendumului este extraordinar de nefericit – toată societatea va fi răscolită de acest referendum iar părțile nici măcar nu înțeleg ce vrea cealaltă parte și nu există dialog.

Soluția este relativ simplă – opozanțîi referendumului ar trebui să invite inițiatorii referendumului la discuții și să ajungă la o soluție. USR trebuie să propună rezolvarea problemelor ridicate de către Coaliția pentru Familie si să propună modificarea datei referendumului sau să asigure / explice că acesta nu rezolva problemele inițiatorilor. Ați spune că este foarte simplu și v-ați mira cu toții de ce opozanțîi nu fac acest lucru? Mai este o poveste aici pe care nu multă lume o cunoaste.

USR este împânzit mai ales la vârf de persoane cu datorii morale la domnul Soros. Oameni cu burse Soros, oameni cu legături la fundații Soros. Și ce credeți că susține domnul Soros la acest capitol? Globalizarea, aducerea altor naționalități în Europa și drepturile LGBT. Și ce credeți că susțîn liderii USR? Surprizele se țin lanț, nu este asa?

Din acest motiv nu va avea loc din păcate nici o discuție. USR știe foarte bine de ce se opune acestui referendum - pentru că ei doresc să se întâmple tot ce nu dorește Coaliția pentru Familie (mă rog - liderii lor – membrii USR nu au nici o legătură – nici nu știu probabil de legăturile șefilor lor cu Soros)


Avem așadar un tablou foarte trist al situației.

Dragnea vrea să scape de închisoare precum un câine cu râie de higheri.

Coaliția pentru familie nu vrea să ajungem unde sunt țările vestice in materie de exploatare sexuala si exchibtionism însă nu prea știu nici ce vor nici cum să obțină. Probabil că modificarea Constituției nici nu va rezolva ce doresc ei.

USR este împins de Soros pe calea globalizării și se opune acestui demers ce ar putea să fie măcar discutat de societatea civilă.


Ce ne rămâne nouă că oameni simplii de făcut? O să trăim în continuare în această mizerie morală. O să ne scuipăm și o să ne înjurăm fără nici un pic de demnitate și fara dialog - împinși de interese pe care nu le înțelegem.


Sau poate nu?

Data: vineri 14 septembrie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...