Reduceri de buget la Ministerul Transportului

Ministerul Transporturilor dorește reducerea cheltuielilor la bugetul de stat prin desființarea Companiei Naționale de Radiocomunicații navale „Radionav” din Constanța, societate finanțată de stat prin includerea ei în ANR (Autoritatea Navală Română)

Instituția anterior menționată va prelua activitatea, drepturile, obligațiile și personalul (care va beneficia de aceleași drepturi salariale, potrivit proiectului de lege aflat pe masa Ministerului Transporturilor). În același document se menționează că se vor micșora cheltuielile privind alocațiile bugetare la „Radionav” de aproximativ 3 milioane de lei.

De asemenea, proiectul de modificare precizează că „Radionav” nu a mai înregistrat venituri din 2017, iar capitalul social al companiei a scăzut cu peste 300.000 lei în ultimii 20 de ani.

Printre factorii de oportunitate ai acestei modificări se numără managementul nesustenabil, posibilitatea preluării atribuțiilor de către ANR, anumite prevederi nerespectate din actul constitutiv privind finanțarea proprie.

În 2016, societatea a primit vizita Corpului de control al premierului, care s-a soldat cu efectuarea unui raport, în care se stipula starea financiară precară (peste 85% din activitate era susținută de la bugetul de stat) și că o parte din activitatea sa se substituie domeniului de activitate ale altor companii și instituții publice.

Data: marţi 21 august 2018
Loading...