Reacțiile liderilor PNL în urma protestului din 10 august

Violențele înregistrate pe 10 august la protestul din Piața Victoriei au trezit reacții din partea liderilor Partidului Național Liberal, partidul din opoziție cu cel mai mare capital electoral la ultimele alegeri parlamentare.

Robert Sighiartău, secretarul general al partidului, afirmă într-o postare pe Facebook că partidul condus de Liviu Dragnea dezinformează cu privire la evenimentele din 10 august, după ce jandarmii au acționat cu brutalitate la ordinul partidului. Acesta mai spune că toate aceste lucruri afectează imaginea României în Uniunea Europeană și în NATO, scăzând dramatic încrederea în democrația românească.

Declarația completă poate fi citită aici

Ludovic Orban, președintele partidului afirma că va solicita parlamentarilor din Comisiile de apărare audierea ministrului de Interne, Carmen Dan și declara că acuză liderii coaliției de guvernare de transformarea instituțiilor statului în instrumente de represiune, dorindu-și să afle dedesubturile acestor abuzuri.

Declarația oficială poate fi citită aici.

Și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan a făcut declarații pe această temă, menționând că există semnale care să ateste că PSD a adus în Piața Victoriei manifestanți violenți asociați grupărilor interlope.

Declarația oficială poate fi citită aici.

Data: luni 20 august 2018
Loading...