Lovitura de stat ratată din 10 august 2018

Acest articol prezintă o ipoteza care va fi confirmată sau infirmată de procurori însă există destule evidente pentru a face această ipoteza probabilă.


- Planul media - prezentarea unui pericol (inexistent).

Înainte de proteste la Antena 3 se aduc "protestatari" care vorbesc despre foc și moarte - mesaj exacerbat la maxim. Problema este însă că persoana respecivă nu făcea parte dintre protestatari.

Se lansează apoi ideea cum că la miting va fi o lovitură de stat dată de forțe străine - vin mercenari excepțional pregătiți fizic și psihic. (vezi descreieratul de Aurelian Pavelescu).

- Atacul regizat de infiltrați printre protestatari care să justifice reacția jandarmilor

- Agresivitate extrema a jandarmilor. 500 de răniți, folosire excesivă de forță pe toată durata protestului, folosire de gaze fără să existe provocări sau folosire de gaze în zone unde nu existau provocări.

- Șeful forțelor jandarmilor este înregistrat spunanad că i-au fost omorât doi oameni (minciuna) - pentru a îi mobiliza pe jandarmi să devină mai agresivi.

- Dotarea jandarmilor din PRIMA LINIE cu armament si muniție letală!!!! Fapt fara precedent si extraordinar de grav!

- Existența mărturiilor conform cărora în zona guvernului existau grupuri de jandarmi înarmați cu ordin să tragă să ucidă dacă ar fi intrat protestatarii acolo! Iarasi un lucru de o gravitate extrema care daca se dovedeste a fi adevarat ar trebui sa duca la condamnarea pentru tentative de crima impotriva umanitatii a celor vinovati.

- Dragnea plecat din țară


Toate astea sunt foarte similare unui film care a mai rulat de curând. Este exact ce s-a întâmplat în Turcia când a avut loc tentativa de lovitură de stat iar Erdogan a impus apoi măsuri extrem de grave și antidemocratice pentru a stopa "lovitura de stat".

Este bineînțeles o ipoteza.

Însă dacă este adevărat?

Și cum de nu a reușit lovitura de stat? Populația nu a "mușcat". Protestatarii nu au răspuns provocărilor și agresiunilor jandarmilor și nu au încercat să foteze ocuparea guvernului. Dacă protestatarii s-ar fi năvălit cu toții spre guvern și jandarmii ar fi tras cu muniție de război?

Acesta era obiectivul lui Dragnea și al operațiunii? Ce s-ar fi întâmplat ulterior? Dragnea ar fi ieșit probabil la A3 și ar fi povestit cum forțele străine au ocupat guvernul și că a fost nevoie de intervenția curajoasă a jandarmilor pentru a salva patria.

Și apoi ce?

Apoi ar fi existat "legitimitate" să accelereze legile împotriva "statului paralel". Tot ce își dorește Dragnea ar fi fost dat sub protecție militarizată și cu arma în mâna.


Este doar o ipoteza.

Însă este o ipoteza probabilă, la care trebuie să reactioneze toți factorii responsabili cu maximă fermitate!

Președintele, CSAT, serviciile, procurorii, presa, societatea civilă.

Pentru că dacă a fost tentativă de lovitură de stat, daca s-a organizat uciderea protestatarilor pentru a legitima rasturnarea ordinii democratice, acesta este un fapt de gravitate extrema si cea mai mare greșeală pe care organizația PSD și liderii săi au făcut-o, o greșeală pentru care trebuie să plătească penal!

Data: marţi 14 august 2018
Autor: Alex Toader
Loading...