Colaborarea Dragnea - Israel se încheie

Este binecunoscută relația pe care Dragnea a cultivat-o cu personalități și oficilai din Israel, însă toate acestea se apropie de un deznodământ nefericit pentru el.


Sfârșitul poveștii a început mai demult - odată cu eșecul personal al lui Dragnea de a muta ambasada României la Ierusalim și anularea vizitei premierului israelian la București. (stiripesurse)

Apoi au urmat declarațiile halucinante ale lui Dragnea cum că "Statul paralel este susținut de Nato și UE", precum și refuzul participării la recepția dată de ambasada Americii cu ocazia zilei sale naționale. Israel nu poate rămâne indiferent și nu se poate asocia cu astfel de persoane și grupuri politice.


Lista de gafe PSD este mult mai lungă însă vom sări la evenimentele recente - declarația halucinantă a lui Daea - "Porcii se incinerează (...) Acolo este ca la Auschwitz."

Această declarație nu este deosebită în peisajul politicii PSD unde V.V. Dancila, Teodorovici și alți membrii ai guvernului nu lasă să treacă o zi fără gafe, obscenități și comportament nedemn. Cu toate că gafele conducerii PSD se țin lanț, nimeni nu demisionează - responsabilitatea este inexistentă în PSD. Demisia de onoare - este un concept inexistent la PSD iar acest lucru se întâmplă pentru că electoratul PSD nu este deranjat de aceste gafe, obscenități și comportament nedemn.

Însă ce ne facem cu partenerii externi? Partenerii externi sunt deranjati de aceste demonstratii de mojicism si au părăsit demult PSD. Mai rămăsese Israel. PSD nu va reacționa nici de aceasta dată, evident. Daea nu își va da demisia - nici nu înțelege de ce ar trebui să o facă la fel cum nu înțelege nici Dragnea sau membrii PSD.


Însă acum va deveni clar și pentru Israel ceva ce era clar pentru toată lumea - nu poți să te asociezi cu niște "politicieni" care nu au valori, care nu au responsabilitate.

Daea ar trebui să demisioneze. Nu ar fi nici o pierdere pentru PSD pentru că oricum el este un ministru incompetent și ar fi o bună ocazie ca PSD să scape de el. Însă nimic nu se va întâmpla. Ar fi un adevărat șoc pentru electoratul PSD o astfel de demisie - ar aduce semne de întrebare în legătură cu integritatea ideologiei partidului. Adică ce se întâmplă? De când am devenit noi sensibili la detalii dinastea minore? Demisia lui Daea ar fi un act de normalitate care nu se va întâmpla pentru că ar submina politica PSD de anormalitate.


Iar unul dintre ultimii aliați ai PSD și Dragnea - Israel - nu va avea decât să îi abandoneze, acesta fiind unul din multele episoade pe care au trebuit să le suporte.

Data: joi 26 iulie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...