Deși cu șanse minime, Dragnea deschide oficial competiția prezidențială contra lui Tăriceanu

Liviu Dragnea a facut duminica (22 iulie) o serie de declaratii la Romania Tv referitor la alegerile prezidentiale din 2019.


"Candidatul va fi desemnat după o analiză foarte serioasă și riguroasă, nu pe orgolii. Este deschisă posibilitatea unui candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu și am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine și vom vedea care e varianta cu cea mai mare șansă de reușită. Va fi o decizie rațională, nu bazată pe orgolii, pe dorințe găunoase, ci pe dorința de a câștiga. Pentru noi e important ca Alianța PSD-ALDE să câștige prezidențialele. (...) Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”


Oricat de frumos ar vrea Dragnea sa prezinte aceasta competitie, ea ramane o competitie in care Tariceanu are un avantaj considerabil.

Amintim aici numai faptul ca Dragnea a intrerupt orice legatura diplomatica cu tarile civilizate din EU si chiar cu America prin declaratii halucinante de tipul "Nato si UE sustin statul paralel" sau prin refuzul participarii la diverse evenimente organizate de ambasada Americii.

Si pe plan national Dragnea scade puternic in sondaje. Printre motivele care au dus la aceasta scadere amintim:

- sustinerea legilor dorite de UDMR

- scaderea puterii de cumparare si cresterea generalizata a preturilor, facturilor si utilitatilor

- sustinerea unui guvren extrem de incompetent - guvernul Dancila - o profesoara de lucru manual agramata

- indatorarea excesiva a tarii

- legaturile neinstitutionale pe care Dragnea le are cu Israel si initiativa legii FDSI

- problemele legale - furtul din banii copiilor

- eliberarea infractorilor din inchisori si declaratiile lui Dragnea de sustinere a acestor infractorilor in detrimentul victimelor 

- preocuparea legislativului si a guvernului pentru emiterea de legi si ordonante pentru salvarea personala si a coruptilor in detrimentul guvernarii eficiente a tarii.


Daca in campania electorala precedenta, PSD a castigat pe mana nationalistilor, acum se pare ca acest filon a fos pierdut prin  incercarea de apropiere fata de Israel, de concesiile facute maghiarilor dar si de incercarile de vanzare ale patrimoniului national prin diverse proiecte ca legea FDSI.


Tariceanu pe de alta parte este mult mai frecventabil atat pe plan international - el mentine diverse legaturi cu forurile europene dar si pe plan local, Tariceanu s-a opus abuzurilor PSD ca legiferarea prin ordonante de urgenta sau alte tentative de ciuntire a statului de drept.


Ca si procente, in martie 2018 Dragnea era cotat cu 8% iar Tariceanu cu 48%. evz.ro

In iunie 2018 insa Dragnea isi comanda un sondaj in care cifrele ii sunt mult mai favorabile - fara nici o legatura cu faptul ca el a platit sondajul - Tariceanu 17% iar Dragnea 15%. 

Si PSD se afla in scadere abrupta in comparatie cu ALDE care este in crestere puternica. Adaugam aici si partidul lui Ponta care acapareaza din electoratul si parlamentarii PSD.


Asistam asadar la deschiderea oficiala a ostilitatilor intre cele doua tabere PSD si ALDE si liderii lor, competitie in care Dragnea are un mare dezavantaj la start.

Data: luni 23 iulie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...