Elitele pierdute ale României

Îți pui întrebarea - ce se întâmplă cu România?


Manelismul, cocalarismul, furtul, can-can-ul, circul și minciuna, lipsa de implicare civică, domină societatea românească. Cum au ajuns acestea să fie cele mai importante valori ale societățîi românești? Cine setează valorile într-o societate?

Valorile sunt setate de figuri marcante, oameni culți și respectați, de elitele românești. Elitele românești au setat manelismul și furtul ca valoare? Nu. Hoții le-au setat. Însă unde sunt elitele să seteze valorile sănătoase? Unde sunt elitele să combată mitocania?


Problema este extrem de gravă pentru că de 30 de ani, un grup de politicieni veniți din comunism a pus stăpânire pe România și o distruge și vinde bucată cu bucată iar elitele au o reacție minimă. De 30 de ani - elitele românești au amuțit. Implicarea civică a figurilor marcante este minimă sau inexistentă. Sunt câțiva actori care iau pozitie, doi sau trei muzicieni. Eu nu cunosc nici un academician care să se implice civic - probabil există. Câțiva oameni de radio.

Elitele au un rol fundamental în societate - sunt garantul moral al poporului român. Figurile marcante au rolul să spună societății ce este bun și ce este greșit, să combată și să corecteze toate aberațiile din spațiul public. În afară de corectarea prin lege, corecția morală este oferită de elitele țării.


Cum este posibil ca Academia Română să se uite fără să ia o poziție în privința gafelor PM Dancilă și împotriva gafelor politicienilor în general? Cum este posibil ca elitele românești să accepte ce se întâmplă la Antena 3 fără să aibă o reacție? Ar trebui ca toți jurnaliștii să se unească în secundă doi și să condamne ce se întâmplă acolo, circarii care pozează că jurnaliști să fie condamnați și dați afară din toate forurile profesionale etc.

Cum este posibil ca populația să iasă la proteste și să nu existe lideri care să preia această energie și să o ghideze spre reformarea României de sub neocomunism? Liderii nu se fabrică într-o luna - liderii nu au cum să apară dintre protestatari decât foarte greu. Elitele - figurile marcante, sunt liderii existenți care trebuie să facă pasul înainte.

Figurile marcante ale României - nu plătesc și ele facturi unflate de incompetența și corupție? Nu va doare să vedeți distrugerea țărișoarei voastre? Nu va doare să mergeți de 30 de ani pe aceleași drumuri distruse de corupție și incompetența?


Elitele românești sunt resursa de care are nevoie poporul român. Figuri marcante, ziariști, oameni de radio și TV, scriitori, cântăreți, academicieni, profesori universitari, dascăli etc. Cu toții trebuie să își asume rolul de a renova România. Moral dacă nu instituțional.

Trebuie să conștientizăm că valorile sănătoase din societate au dispărut iar elitele au misiunea de a le repune în locul lor. Lipsa acestor valori face posibil ca societatea să nu reacționeze la derapaje grosolane ale diverselor "personalități" când apar astfel de derapaje. Lipsește setul de valori de referință care spune ce este greșit.


Reactivarea elitelor românești a devenit o urgență națională!


Reactivarea elitelor se face prin creșterea nivelului de implicare civică al figurilor marcante, asumarea rolului lor de lideri morali, combaterea vehementă a derapajelor din spațiul public etc.


Elitele românești trebuie să se regăsească. Probabil că nici nu mai știu că ei sunt elitele și nici nu mai știu care este rolul lor.


Dragi profesori.

Va rog să vă uitați în oglindă și să aveți o discuție cu omul pe care îl vedeți.

România moare. România moare pentru că nu are valori. România moare pentru că nu are cine să îi seteze valorile. Voi sunteți cei care setați valorile poporului român. Aveți această datorie. Este o datorie nu o opțiune.

Conștientizați pericolul, conștientizați datoria pe care o aveți față de țară și poporul român.

Conștientizați puterea pe care o aveți.

Treziți-va, implicați-va, oraganizati-va.

Rapid și maxim ca și cum întreagă țară ar depinde doar de persoana voastră.


Populația dorește schimbare însă are nevoie de un catalizator și voi sunteți acest catalizator - elitele României.

Data: joi 19 iulie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...