Învățăturile unui votant către clasa politică emergentă din România 03

Nu te întreba ce poate face celălalt pentru tine, întreabă-te ce poți să faci tu pentru el ȘI pentru tine. Cred că aceasta ar trebui să fie prima și cea mai importantă lecție despre civism pe care noi toți ar trebui să o învățăm. 


La precedentul Protest din Parcul Izvor cineva l-a întrebat pe dl. Cioloș ”Ce aveți de gând să faceți pentru noi domnule Cioloș ca să nu trebuiască să luăm calea emigrării?” Răspunsul domnului Cioloș a fost politic foarte bun, dar un pic prea rabinic pentru gusturile și așteptările mele: ”Dar dvs. ce faceți pentru mine ca să nu plec la Bruxelles și să rămân acolo?” 


Pe această cale, doresc să vă spun în primul rând dvs., domnule Cioloș și după aceea tuturor politicienilor emergenți care e părerea mea despre acest subiect. 


Domnilor politicieni, noi vă așteptăm de 28-20-15-10-5-2 ani. Am ales de fiecare dată să votăm cu răul cel mai mic deoarece încă nu ni se prezintă nicio alternativă pe care să o alegem din tot sufletul. Am încercat să scoatem și pe cei care se simt atât de demoralizați de diversele butade despre inutilitatea votului încât s-au pișat pe el de vot. Încă nu am plecat, încă încercăm să facem să meargă economia, în ciuda piedicilor puse de guvernanți. Încă mai facem curățenie după noi și încă sperăm că vom trăi într-o Românie ”ca afară”. Greșeala fundamentală a majorității celor pentru care vorbesc este că nu ne asumăm intrarea în politică. Fie din lipsă de charismă, fie din necunoaștere, fie din jenă fie din diverse probleme personale pe care nu le dorim expuse pe pereții nimănui de către oamenii care consideră că cel mai bun mod de dialog neconstructiv cu ideile e denigrarea personală a celor care au idei diferite. Așa că din punctul ”nostru” de vedere noi am făcut primul pas în acest dans. Am asigurat muzica, ringul, decorurile, lumina și v-am și invitat la dans. 


Acum așteptăm de la domniile voastre, cei care prin structura voastră vă doriți o carieră politică. Acum așteptăm să faceți și voi ceva prin care să ne confirmați că domniile voastre sunteți cei pe care i-am așteptat. Sloganul pentru luna august a Diasporei române e ”noi suntem Furtuna”. Însă și Furtuna pentru a se dezlănțui are nevoie de catalizatori. Altminteri apa sub formă gazoasă adunată în nori nu are în jurul a ce să condenseze și furtuna rămâne doar o vijelie fără beneficii. 


Observ că în mediul virtual de la suspendarea doamnei Kovesi e un mare vuiet referitor la acțiunile președintelui Iohannis. Care deși e un președinte cât se poate de constituțional, e un președinte nu doar slab ci mai ales un președinte lipsit de sprijin politic. Avem nevoie de dumneavoastră domnilor viitori politicieni inclusiv pentru a-l putea sprijini pe președinte. Fiindcă în cazul în care duminica viitoare ar fi stabilite alegeri anticipate, Institutul meu de sondaje spune că PSD ar câștiga un minim de 40%, deși e clar că dpdv. al programului guvernamental sunt mai puțin de 0. Tot ce au făcut a fost să pună lupii să scrie legi prin care să stabilească sacrificarea oilor. Dar din cauza celor 70 de ani de îndoctrinare comunistă și neocomunistă și lipsă de educație civică, exact categoriile sociale în care se lovește cel mai rău îi susțin. Fiindcă oamenii aceia nu văd decât cei 10-100 de lei ”primiți” suplimentar la pensie și/sau salariu, fără să înțeleagă că exact lipsa de strategie națională pe termen mediu și lung e cea care-i împiedică să trăiască așa cum se trăiește în Vestul pe care nu încetăm să iubim să-l urâm pentru libertățile și prosperitatea lui. 


Partea tragică însă nu e că ar câștiga iar PSD-ul un procent de 35-35% din voturile exprimate ci că același procent de 60% nu ar ieși la vot. Iar. Deoarece nu se simt reprezentați, deoarece cred că e un efort prea mare să pună o ștampilă peste niște oameni pe care nu-i cunosc și nu știu ce vor să facă. Iar domnilor viitori politicieni, sper să nu aveți nevoie să vă explic de ce ar fi o tragedie teribilă o nouă victorie a PSD. Fiindcă oamenii aceia ”îndrăznesc” zilnic ”să creadă că pot”! Și acționează ca și cum au dreptul să trăiască azi, fiindcă ” postquam nos diluuium conputatur”!

Vezi intreg articolul original:
blogul personal
Data: luni 16 iulie 2018
Autor: Mira Mincă
Loading...