Iohannis o demite in grabă pe Kovesi și se pregătește de un concediu binemeritat

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Puscalau, a anunțat luni (9 iulie) că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de demitere a Laurei Codruța Kovesi din funcția de șef al DNA. g4media


Situația se prezintă catastrofal pentru România.

Avem un președinte care nu realizează gravitatea situației și joacă încet și temător. Demiterea vine înainte de vacanță - probabil Iohannis nu a vrut să își strice vacanța ce urmează cu probleme legate de suspendarea sa.  

Johannis nici nu a catadicsit macar sa ii multumeasca Laurei CK pentru implicarea sa in lupta impotriva coruptiei.De ce Iohannis putea să mai amâne demiterea Laurei CK:

- Decizia CCR nu era legitimă - pe parte de drept a fost desființată de toate instituțiile competente.

- Decizie CCR a fost dată fără majoritate - au fost opinii separate si concurente.

- A fost o decizie pur politică - avem ca președinte la CCR un fost membru PSD care s-a dus în Rusia la comandă - ziare.com

- Avem un membru CCR cu mandatul expirat - g4media

- Decizia CCR de demitere era fără dată certă - mai putea fi amânată. Se puteau găsi motive.


- Situația președintelui nu era critică cu suspendarea. 

Tăriceanu este în concediu. Parlamentarii în concediu. Ar fi fost un mare efort ca Dragnea să organizeze suspendarea pe timpul vacanței parlamentare.

Iohannis a aruncat prosopul mult prea repede - ar mai fi avut săptămâni poate chiar luni până cand situatia ar fi devenit critică.


- Suspendarea era motiv de tensiune între Dragnea și Tăriceanu - tensiune ce putea fi exploatată politic.

Tensiunea trebuia amplificată, Tăriceanu presat internațional având în vedere că e în campanie electorală, făcute oferte politice etc. Nu a apărut nimic - absolut nimic. Nici o strălucire politică din partea nimănui - președinte, partide... 


- Decizia CCR de la referendumul cu 300 de parlamentari nu a fost pusă în aplicare. Iohannis trebuia să condiționeze demiterea LCK - MĂCAR cu această lege.

Iarăși nimic - nici o negociere, nici o inițiativa, nici o invitație la discuțîi. O clasa politică rigidă și lipsită de viziune.


Ce înseamnă demiterea Laurei CK vom vedea în curând - dacă numirea o face PSD și pune acolo o lichea aservită sau va fi un om integru.


Cum am ajuns in aceasta situatie?

La aceasta situatie dramatica s-a ajuns pe mâna președintelui care a fost inactiv la abuzurile PSD.

S-a ajuns din cauza unei opozițîi lipsite de sclipire.

S-a ajuns din cauza USR care nu se dezice de Soros - dând astfel muniție PSD să acuze legături și să spună că nu există alternativă în România la PSD. S-a ajuns din cauza USR care refuză să crească lideri.

S-a ajuns din cauza PNL care este mâna în mâna cu PSD în teritoriu și în parlament. Eforturile lui Orban sunt lăudabile însă pare singur împotriva tuturor.

S-a ajuns aici din cauza unei strategii extraordinare a PSD.

PSD a obosit protestatarii, i-au dezbinat și infiltrat, au inventat statul paralel, au acaparat toate instituțiile media, au preluat fără scrupule toate instituțiile care puteau să îi încetinească - CCR, CNA, Jandarmeria, TVR etc.


Perspectiva că România să se îndrepte spre situații gen Turcia sau Rusia nu este îndepărtată. Acapararea totală a puterii de către PSD ne poate aruncă într-o perioada de 20 de ani în care mafia va controla destinele României.

Problemele cu acest scenariu nu sunt doar de nefuncționare a statului de drept și catastrofa economică și socială.

Există o diferența esențială între România și Turcia sau Ungaria. 

Dacă Orban sau Erdogan sunt patrioți și astfel ei pot să reziste influenței Rusiei, România nu va putea să facă acest lucru ci va fi înghițită de noul KGB. Cu niște servicii secrete românești uriașe care vor intră pe mâna Rusiei, România pare a fi condamnată definitiv și probabil va deveni calul troian cu care Rusia va încerca să distrugă UE.


Insa democratia va invinge.

Poate nu acum, poate nu in 20 de ani. Insa omenirea se schimba, informatia circula mai repede. Electoratul PSD - oameni veniti din comunism care nu inteleg noua societate, vor fi inlocuiti de oamnei care au fost alungati de saracie in Europa si au intles ce inseamna civilizatia.

Nu exista nici un dubiu ca democratia va invinge si in Romania. Problema este doar cand.

Data: luni 09 iulie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...