Cel mai important moment - victoria totala a lui Dragnea, sfârșitul lui Iohannis, al lui Tăriceanu și al democrației românești

Dragnea pregătește suspendarea președintelui însă jocul de interese este mult mai amplu.

Mișcarea pare bruscă și forțată având în vedere că legile care îl scapă pe Dragnea au trecut în parlament.

În acest moment, în care toată opoziția începe să se radicalizeze împotriva lui Dragnea, acesta trebuie să facă ceva pentru a deraia acest tren care se formează.

Și a reușit. Sau a reușit?


Atacandu-l pe Iohannis cu toate fortele (g4media), Dragnea:

- își mobilizează electoratul. Atacurile sunt mai ample, nu doar pentru suspendare - sunt si atacuri pe plan financiar si alte amenintari la adresa presedintelui. Sunt atacuri care sunt pe placul pensionarilor nationalisti creati de Antena 3.

- iese el din centrul atenției (pentru moment) - se salveaza.

- atacul este cea mai bună apărare. Protestele, ambasadele - toate forțele care se coagulau pentru atacul final împotriva lui Dragnea, au acum altă problema majoră - trebuie să între în defensivă și să facă față acestei situatii care poate fi sfârșitul statului de drept. Dacă Tăriceanu devine președinte - vor putea trece toate legile dorite de Dragnea în cateva zile.

- îl pune în dificultate pe Tăriceanu care este în campanie electorala. Îl forțează să aleagă între două opțiuni care îi sunt destul de dezavantajoase în acest moment.

- isi intareste imaginea - pozează că șef în relația cu Tăriceanu - îi da termeni și teme. "Pana luni ai termen si trebiue sa raspunzi in fata MEA!"


- față de Iohannis, nu cred că Dragnea are obiective majore pentru că Iohannis este un președinte foarte lejer. Iohannis a făcut non combat de aproape doi ani de zile de când Dragnea distruge statul de drept. Nu și-ar putea dori Dragnea un personaj mai slab la Cotroceni. Și Tăriceanu ar fi probabil mai dificil decât Iohannis.Iată din nou o strategie strălucită a lui Dragnea sau a consilierilor lui Dragnea.

Cu o singură declarație, Dragnea reușește să disperseze cel mai puternic atac care se coagula împotriva sa după ce a dat legile care îl scapă de închisoare, să își mobilizeze electoratul, să îl pună în dificultate și să îl domine pe "prezidențiabilul" Tăriceanu care se crede în campanie electorală.Efectele acestei manevre strălucite a lui Dragnea?

Cheia suspendării este la Tăriceanu.

Dacă Tăriceanu acceptă să îi facă jocul lui Dragnea, șansele lui Tăriceanu la președenție practic dispar.

Va fi văzut că lacheul lui Dragnea atât de către electoratul PSD/ALDE cât și de presă și partenerii externi pe care Tăriceanu încearcă să îi mențină aproape.

Suspendarea în sine înseamnă victoria totală a lui Dragnea - toate legile prin care el scapă vor devenii realitate în câteva zile. (ziare.com)

Toate legile prin care infractorii de drept comun vor stăpânii România, vor devenii realitate în câteva zile.


Ce poate face Iohannis? Nimic evident. Cum nu a făcut nimic până acum, nici acum nu va face nimic. Un președinte adevărat știa ce are de făcut. Poporul l-a făcut președinte să apere România însă el a fost în vacanță.


A sosit momentul. 

Credeati ca nu o sa vina? Ca va aparea Harap Alb? 

Noi suntem Harap Alb - doar noi mai putem sa ne salvam acum.

Data: vineri 06 iulie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...