Necunoscutul care a trecut pe lângă împărat fără să îi zâmbească

Zilele acestea s-a petrecut un șir de evenimtente care poate trece ușor pe sub radarele observatorilor datorită agitației provocate de atacurile grosolane ale PSD împotriva justiției.


Gabriel Vlase a fost numit la conducerea SIE împotriva voinței marelui și inegalabilului Dragnea - stăpânul inchipuit al inelelor.


Surse din PSD: "Nominalizarea lui Vlase - o mişcare împotriva noastră" - adevarul

„Dragnea a decis să nu accepte numirea lui Vlase la SIE. E o informație, nu o presupunere. Probabil că nu se va ajunge la vot, vom vedea. Vlase e școala lui Hrebe, e pesedist, avea toate calitățile, mai puțîn una: nu era servitoarea lui Livache. Și, dacă nu ești slugă lui asta, 100% slugă, și, de preferință, și ușor retardat, nu promovezi în statul lui Dragnea”, a scris jurnalistul Mircea Marian pe Facebook. - aktual24


Credeați că Dragnea este atotputernic?

Iată că zilele acestea se văd limitele puterii sale.

Propus de Iohannis, susținut chiar și de PNL și de Tăriceanu, Vlase valsează spre șefia SIE fără să se uite măcar spre Dragnea, ba chiar ironizandu-l.

Tot ce a putut face Dragnea impotriva acestei numiri a fost o ironie: "Vlase are susţinere universală".


Cine este Vlase - fost președinte al comisiei parlamentare de control al Serviciului de Informații Externe și un apropiat al lui Tudose - g4media

Biografia lui Gabriel Vlase - ziare.com


Această infragnere suferită de Dragnea, trădează însă cel mai clar, opoziția pe care acesta o intalneste în partid.

Dragnea nu a putut să zică nici "pâs" în față acestei numiri - deci opoziția împotriva sa este foarte puternică, însă probabil nu este coagulată. 

Probabil există doar un sentiment de revoltă care așteaptă să își găsească un lider și o formă de exprimare.

Nemulțumirile au fost vizibile de când s-a pronunțat condamnarea lui Dragnea. Atunci diverse voci s-au delimitat de liderul PSD mai mult sau mai putin vizibil.

Cu această numire a lui Vlase, tabăra anti-Dragnea este asadar puternic întărită.

Cum asaltul împotriva justiției și împotriva statului de drept mai are multe etape până să reușească, este foarte probabil că poziția lui Dragnea va slăbi și mai mult. Abuzurile se decontează...

Unde mai pui că Tăriceanu este în campanie electorală și îl salută pe liderul PSD de la mare distanță procentuală și nu ratează nici o ocazie să îi bage un băț la roți.

Unde mai pui că și Firea se visează președinte.

Succesul lejer al numirii lui Vlase ne descoperă slăbiciunea uriașă a lui Dragnea în partid. Practic a fost irelevant în acest episod.

Elementele există, nu mai rămâne decât să se alinieze planetele până la destituirea sa din fruntea PSD.

Data: marţi 03 iulie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...