PSD amanetează viitorul României - se măresc pensiile cu 10% însă banii vin de la dezvoltare și din imprumuturi externe

Punctul de pensie se majoreaza cu 10% de la 1 iulie, de la 1000 de lei pana la 1.100 lei, in valoare neta, iar pensia minima garantata se majoreaza cu 23%, de la 520 lei pana la 640 lei. Premierul Viorica Dancila anuntase aceasta majorare din aprilie.

Insa cresterea cheltuielilor cu pensiile ca si a salariilor personalului bugetar au contribuit la majorarea de aproape patru ori a deficitului bugetului general consolidat in primele cinci luni din 2018, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 8,14 miliarde lei (0,88% din PIB), potrivit Ministerului Finantelor Publice.


Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal observa "Daca ne referim la anvelopa bugetara aprobata, raspunsul este ca nu avem bani alocati in momentul de fata, suficienti pentru a acoperi salariile si pensiile la finalul anului. Daca mergem cu ritmul acesta de crestere a cheltuielilor de asistenta sociala si salarii, pana la finalul anului banii nu ajung".


Deci de unde se iau bani?

" se vor lua bani din alta parte, asa cum s-a intamplat si anul trecut, de la investitii pentru a se pune la salarii si pensii" ne spune tot Ionut Dumitru.

Tot despre distrugerea investiilor facute de guvernul PSD: 

"Bugetul pe 2018 este dezastruos pentru investitii. S-au taiat bani de la autostrazi si cai ferate si alocarea pentru intretinerea drumurilor e la jumatate" - hotnews

"Rectificarea bugetara taie bani de la investitii: Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Transporturilor pierd cei mai multi bani" - hotnews

Turcan: Guvernul a tăiat bani din investiţiile din sănătate şi educaţie pentru a plăti salarii. Bugetul a fost mincinos - romaniatv


O alta sursa de finantare folosita intens de guvernarea PSD sunt imprumuturile externe.

Dupa cum noteaza revista capital România va împrumuta în 2018 aproximativ 15 miliarde de euro. - capital

Salarii și pensii din împrumuturi - cotidianul

Statul plateste pensiile din imprumuturi de zeci de miliarde facute in fiecare an. Toate împrumuturile pe care România le face din 2014 încoace sunt directionate catre acoperirea deficitului la pensii - graiulsalajului

In afara de pensii, guvernarea PSD, care ia bani de la sanatate, investitii, dezvoltare si transporturi, aloca acesti bani catre... biserica!?!

Gabriela Firea aloca inca 10 milioane pentru biserici, dupa ce a taiat investitiile! Vezi cati bani a alocat, anul acesta, primaria Bisericii! - bucurestiul.ro

In sectorul privat se castiga cu 800 de lei mai putin decat in sectorul bugetar si prapastia se va adanci si mai mult - graiulsalajului

Preţurile au EXPLODAT, după ce rata inflaţiei a ajuns la cel mai ÎNALT nivel -b1.ro si b1.ro

Scumpiri masive, prețurile au explodat - antena3Deci așa înțelege PSD să guverneze. 


Cresc prețurile, alungă forța de muncă, PSD distruge mediul de afaceri care ar trebui dezvoltat pentru a putea susține pensiile, majorează iresponsabil pensiile și salariile angajaților de la stat - salarii care sunt mai mari ca în mediul privat. 

Când nu mai are ce să ia de la investițîi și dezvoltare pentru pensii, PSD se împrumută pe piețele externe.

Avem așadar în față imaginea unui dezastru național de proporțîi inimaginabile.

PSD își hrănește bazinul electoral - pensionarii și asistatii sociali din banii oamenilor care muncesc și din împrumuturi pe care le vor achita copiii și nepoțîi beneficiarilor de pensii.

Cu firmele distruse, infrastructura distrusă, oamenii iau drumul pribegiei.

Distrugerea României pe termen lung este făcută conștient și intenționat de către PSD.


Oare pensionarii care se bucură de cei 10% în plus la pensie, sunt conștienți că ei nu merită acești bani? Banii merități sunt cei disponibili nu bani împrumutați și plătiți de către copiii și nepoțîi lor. Nu numai că nu merita acești bani ci îi și iau de la cei tineri distrugându-le viitorul. 

Câtă răutate și ura a putut insamnta PSD împreună cu televiziunile manipulatoare - au reușit să distrugă România, au reușit să îi convingă pe biețîi pensionari că nu ei - nu hoțîi sunt vinovați pentru această distrugere.

Au reușit să îi convingă pe biețîi oameni să îi susțînă în continuare pe hoții veniți din comunism - să îi susțină să distrugă în continuare România.

Și au reușit și să invrajbeasca generațiile. Pensionarii se bucură de distrugerea generațiilor viitoare.


Extraordinar de trist și incorect.

Data: duminică 01 iulie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...