Remus Cernea se mută în Finlanda

Îndrăgitul politician și activist Remus Cernea a anunțat pe pagina sa de Facebook că urmează să se mute în Finlanda și că biletul de avion este dor dus.

"În cursul după-amiezii de mâine (1 Iulie - n.r.) voi pleca în Finlanda, unde mă voi angrena pentru o perioadă mai lungă în proiecte creative care au legătură și cu România, dar nu numai."


Motivele plecării sale sunt după cum spune el "...voi face acum tot mai mult pasul și spre acțiuni care vizează întreaga umanitate, nu doar o țară".

Așadar domnul Cernea trece la "nivelul următor" de implicare civică.


Despre contribuția sa la politică și viața civică românească, Remus Cernea recunoaște cu amărăciune că acțiunile sale nu au fost întotdeauna corect înțelese: "E drept și că de multe ori nu am fost înțeles...".

De curând, Cernea, în vârstă de 43 de ani a anunțat că a pus capăt relației cu activista Ioana Stăniloiu cu care era împreună de 3 ani.

Remus Cernea a fost deputat independent în legislatura 2012-2016 unde a avut o agenda orientată spre teme ecologice și pe drepturile omului.


În 2009 el a candidat la prezidențiale din partea Partidului Verde.

În aprilie 2013 Remus Cernea a adus în discuție în legislativ, un proiect de lege care prevedea taxarea cultelor și întreruperea finanțării acestora de către stat - proiect similar cu legile din Germania. Proiectul a întâmpinat o opoziție puternică din partea PSD iar Cernea chiar a fost amenințat de către marele patriot creștin Radu Mazăre că "îi rupe picioarele dacă vine în Constanța".


Nu ne rămâne decât să îi dorim succes în noua sa activitate și sperăm să auzim numai vești bune din Finlanda!

Data: sâmbătă 30 iunie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...