PNL obține sesizarea Comisiei de la Veneția pe proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

PNL a solicitat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ca aceasta să intervină și să sprijine democrația și statul de drept din România impotriva asaltului coordonat de dublul infractor Dragnea si acolitii sai.

Solicitarea sa a fost considerată iar Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția pe proiectele de modificare a Codului penal și a Codului de procedura penală. (joi 28 Iun)


"PNL, ca şi în cazul legilor justiţiei, şi în cazul Codului penal şi Codului de procedură penală s-a adresat APCE în vederea sesizării Comisiei de la Veneţia. Astăzi, Comisia de Monitorizare a Comisiei Europei a aprobat solicitarea formulată de PNL şi a decis sesizarea Comisiei de la Veneţia privitor la toate modificările care sunt aduse la Codul de procedură penală şi la Codul penal", a anunţat Orban, într-o declarație de presă la Parlament. 


O prima reacție vine din partea Forumului Judecătorilor din România care salută această decizie și își exprimă convingerea că punctul de vedere al experților Comisiei de la Veneția va putea fi lămuritor pentru respectarea standardelor statului de drept în România.

"Parlamentul are obligația de a aștepta și de a lua în considerare în întregime avizele Comisiei de la Veneția, în adoptarea modificărilor legislative preconizate, ca un minim indiciu că statul de drept mai poate funcționa în România și pentru a nu pune în dificultate parcursul statului român ca membru al Consiliului Europei, ștergând cu buretele eforturile autorităților de a respecta partenerii europeni, desfășurate constant în ultimii 20 de ani" - se arata intr-un comunicat remis ziare.com

Data: joi 28 iunie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...