Dragnea cedeaza presiunii si renunta la modificarea codurilor prin OUG

Dupa ce vineri, Dragnea sugera ca va finaliza modificarile pe legile justitiei prin OUG, astazi (luni 25 iun) isi indulceste vocea si anunta ca modificarile vor fi facute tot prin parlament dar prin sesiune extraordinara.


"Trebuie sa se grabeasca procedurile pentru ca s-a intarziat foarte mult. Facem sesiune extraordinara, dar nu putem sa facem sesiune extraordinara toata vara."


Si partenerul sau de coalitie - Tariceanu, a declarat cu câteva ore înainte că nu se pune problema unei ordonanțe de urgență pentru adoptarea modificărilor la Codurile Penale.

„Scoateți din discuție acest subiect. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare”, le-a spus Tăriceanu ziariștilor prezenți la Palatul Parlamentului.


Ce a determinat aceste schimbari bruste de opinie ale coalitiei care incearca sa modifice legile justitiei?

Sa fie oare de vina declaratiile ferme ale Presedintelui Iohannis din weekend impreuna cu amplificarea puternica a protestelor in Bucuresti si in multe orase din tara?

Reamintim ca Presedintele Klaus Iohannis a facut sambata de la Sibiu o serie de declaratii foarte ferme care probabil au fost intens analizate de catre Dragnea si Tariceanu. 

Iohannis a condamnat legiferarea prin OUG si a lansat un apel de mobilizare la proteste adresat populatiei pentru oprirea acestei practici "sa protestam cu toata fermitatea impotriva acestei chestiuni." Tot atunci Iohannis a spus ca Liviu Dragnea trebuie sa dispara din politica.

 
Nu trebuie exclusa insa nici varianta in care aceste declaratii sunt menite doar sa dezamorseze protestele masive care se anunta iar ei sa continue pe aceasta linie.UPDATE:

Kelemen Hunor nu sustine modificarea Codului penal prin OUG: Legile se voteaza in Parlament


Data: luni 25 iunie 2018
Autor: Alex Toader
Loading...